Bijenhotel

Bijenhotel

Bijenhotel 

 

Voor alle gietertjes (vanaf 2 jaar) is dit bijenhotel van BLOOM een hele leuke activiteit om samen te doen!

Het bijenhotel heeft BLOOM samen met de Nederlandse Bijenstichting ontwikkeld. Met het bijenhotel help je de bij en dit is hard nodig omdat het helaas niet zo goed gaat met de bijenpopulatie. Je krijgt dit pakketje door de brievenbus met daarin alles wat je nodig hebt om dit hotel binnen no time in elkaar te zetten. 

De instructies zijn helder en helpen je om de stappen te doorlopen om een echte gastvrouw/heer te zijn van jou eigen bijenhotel! Ook fijn dat er nagedacht is over het karton. Dit is gemaakt van landbouwafval. Het is een volledig duurzaam en circulair product. 

 

Pimp je hotel

Door het maken van de Stok Box heb ik restmateriaal. Het meeste bewaar ik in zakjes voor; je weet maar nooit. Toen ik BLOOM vroeg om dit bijenhotel een make over te geven, vonden ze dat gelijk een leuk idee en kreeg er 1 opgestuurd. Ik gebruikte de restvormen van de projector schijven die in de circus box zitten. Ook prikte ik gaatjes aan alle zichtbare kanten en prikte daar leuke bloemen doorheen om zo de bijen alvast nieuwsgierig te maken.

 

Het was heel leuk om dit bijenhotel in elkaar te zetten. Het is simpel en met een prachtig doel. Daar kan ik alleen maar achter staan. Laten we de bijen een handje helpen.

‘De bijen doen zzz en maken honing’ aldus mijn dochter Lenne van 3 jaar oud. Dat heeft ze geleerd van dit leuke DIY project! Spelend leren, is wat mij betreft gelukt!