DIY Citroen-citronella kaars

DIY Citroen-citronella kaars

Citroen kaars maken

Voor alle citroentjes onder ons (vanaf 4 jaar) lees dan snel hieronder hoe je een eigen citroen kaars maakt! Wel alles onder begeleiding natuurlijk ;)

 

Dit heb je nodig

Al aan het inpakken voor vakantie? Ga je kamperen dan staan er vast een paar citronella kaarsen op je lijstje. Maar met deze gezellige citronella kaarsen in citroentjes zijn de muggen zo weg! Een leuke activiteit om (onder begeleiding) te doen en natuurlijk ook super handig. En het staat ook nog eens leuk op de picknicktafel!

Dit heb je nodig:

  • Vier citroenen
  • Lont
  • Sateprikker
  • 100 gr Bijenwas
  • Lavendel of andere snippertjes
  • Optioneel: citronella olie

Aan de slag
Stap 1: Verwarm de bijenwas au bain-marie en snij ondertussen de citroenen door de helft en schep het vruchtvlees eruit. Bewaar dit in een apart bakje om na afloop een lekker limonade te maken.


Stap 2:
Schenk de was als deze helemaal gesmolten is in de citroen.


Stap 3: 
Laat het eventjes afkoelen in de citroen tot het gaat verkleuren. Druppel wat olie in de was en roer door met een sateprikker. 


Stap 4:
Nu kun je het lont in de citroen zetten. Voor de kleur kun je er een paar blaadjes munt, rozemarijn of zoals ik deed, wat lavendel blaadjes in doen. 


Stap 5:
Laat de kaars 2 uur afkoelen en knip het overtollige lont van de kaars. 

 

Nog een leuke tip: natuurlijk kun je naast citroenen ook sinaasappels, limoenen of zelfs een grapefruit gebruiken voor een kleurrijk geheel!

Ik kocht alle materialen via imkershop.nl